ActualitatNotícies

Sira Rego qualifica el Delta de la Tordera de “regal de la naturalesa” i promet “fer tot el possible” perquè Europa s’involucri en la seva protecció.

L'eurodiputada d'IU-UP visita el nou Delta de la Tordera

L’eurodiputada d’Unidas Podemos i portaveu d’IU en el Parlament Europeu, Sira Rego, ha visitat avui el Delta de la Tordera al costat d’una delegació de regidors i regidores de Catalunya En Comú.

Rego, que ha qualificat el nou delta de “regal de la naturalesa que cal protegir costi el que costi”, va afirmar que a més de ser una gran oportunitat en termes de biodiversitat, “també ho és per a generar un model de turisme ecològic i sostenible i per a repensar les polítiques de l’aigua”.

Després del pas del temporal Glòria al gener i els molts desastres que va originar, les poblacions de Blanes i Malgrat es van trobar amb un regal inesperat: una absoluta remodelació natural de la desembocadura del riu, que la mateixa naturalesa va convertir en una llacuna que s’ha omplert de vida salvatge, sobretot ocells de tota mena, incloses algunes espècies protegides.

Encara que des dels ajuntaments afectats es va iniciar un ràpid procés per a protegir aquest nou entorn privilegiat, delimitant l’accés a la zona per a protegir a la fauna de la intervenció humana, Rego ha afirmat que “això no pot ser només cosa dels ajuntaments, totes les administracions públiques han d’involucrar-se” i ha garantit el seu compromís per a fer “tot el que sigui a la meva mà”perquè el Parlament Europeu s’involucri en la protecció d’aquest espai que ha considerat “patrimoni natural” del territori.

Segons l’eurodiputada, que també va estar acompanyada per membres de la direcció d’EUCat i pel candidat núm. 2 dels Comuns per Girona en les pròximes eleccions al Parlament, Joan Salmerón, “aquest delta és una bonica metàfora que fins i tot de les majors desgràcies poden sorgir coses bones”.

Contingut relacionat

Back to top button