ActualitatAssemblea NacionalNotíciesÒrgans de Direcció

Esquerra Unida de Catalunya escull una co-coordinació amb Núria Lozano i Eduard Navarro

EUCat ha celebrat aquest 10 d'abril la fase final de la seva Assemblea Constituent sota el lema "Seguim Fent Camí En Comú"

Esquerra Unida de Catalunya ha culminat la seva Assemblea Constituent amb l’elecció de Núria Lozano, regidora a l’Hospitalet de Llobregat, i Eduard Navarro, secretari general del PSUC Viu i exregidor a Sabadell, com a nous co-coordinadors. Culmina així el procés fundacional de l’organització, que va començar el 29 de febrer de 2020 on van escollir una direcció transitòria que ha dirigit l’organització fins a aquesta assemblea, i que fa d’EUCat el referent d’Izquierda Unida a Catalunya.

A les seves intervencions per a tancar l’Assemblea, Navarro ha dit que EUCat té el repte de seguir sumant i de donar-se a conèixer com a esquerra transformadora. També ha volgut valorar la solidaritat i unitat en l’acció de tots els i les militants, “que forma part de la tradició política de la qual EUCat prové”. D’altra banda, Lozano ha assenyalat que EUCat ha de posar al centre “el republicanisme real com a garantia de la igualtat d’oportunitats i de drets per a tota la ciutadania, i de la fraternitat de tots els pobles de l’Estat espanyol”.

A més de l’elecció de la nova co-coordinació, els 168 delegats i delegades d’EUCat han aprovat el document polític amb un 93% a favor i els estatuts amb un 97%, en ambdós casos sense cap vot en contra. En aquests documents, Esquerra Unida aposta pel projecte federal amb Izquierda Unida, reafirma el seu compromís amb Catalunya En Comú i fixa com a grans objectius polítics l’assoliment d’una “República federal plurinacional”, la construcció d’una societat “feminista, ecologista i solidària” i avançar cap a un nou model econòmic i productiu “per a millorar les condicions materials de vida de la classe treballadora”.

Les tradicionals salutacions per part de portaveus d’organitzacions sindicals, polítiques i socials s’han realitzat de forma no presencial. Aquestes salutacions han començat per José Montero, actual alcalde de Montornès del Vallès i portaveu de la direcció transitòria. El coordinador federal d’IU i actual ministre de Consum, Alberto Garzón, ha intervingut remarcant que els objectius de la formació són justos i adequats per a millorar la vida de la classe treballadora, i ha animat a tota la militància a Catalunya a seguir creixent i caminant amb solidaritat i fraternitat. També van enviar salutacions l’antic ministre de sanitat i actual president del PSC, Salvador Illa; la coordinadora de Podem, Conchi Abellán; el secretari general de CCOO Catalunya, Javier Pacheco; també el de la UGT Catalunya, Camil Ros; la de la Unió Sindical Obrera de Catalunya, María Recueros, i el president del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Quico Ràfols. Han tancat les salutacions els coordinadors i coordinadores de la resta de federacions d’Izquierda Unida.

A causa de les circumstàncies particulars arrel la pandèmia de la COVID-19, tant les fases del debat dels documents a les gairebé 40 assemblees locals -d’on es van rebre més de 300 esmenes- com en aquesta darrera fase, EUCat ha garantit en tot moment el debat tant de forma telemàtica com de forma mixta. En aquest sentit, i per tal de garantir el compliment de les normes de prevenció davant la pandèmia, només han acudit a la seu de Cornellà l’equip tècnic necessari i els membres de la Mesa. La resta de delegats i delegades -aproximadament unes 150 persones- han participat per videoconferència.

Contingut relacionat

Back to top button