ActualitatComunicats

Esquerra Unida en el 1er de maig de 2024

Aquest 1er de Maig toca, una vegada més, sortir a lluitar

L’ofensiva reaccionària vol bloquejar l’agenda de millora de drets de les persones treballadores. I nosaltres ens mobilitzarem incansables per a evitar-ho. Estem compromeses a enfortir el govern de coalició. Però no com a meta, sinó com a instrument indispensable per a avançar en drets laborals, socials, econòmics i polítics.

• Les persones treballadores al nostre país continuen tenint problemes per a recuperar el poder adquisitiu, mentre els marges empresarials es disparaven i les grans corporacions baten el seu rècord de beneficis. Malgrat la millora de l’índex global de Bretxa de Gènere en 2023, els avanços són insuficients. A aquest ritme no aconseguiríem la igualtat real fins a l’any 2062. Per això exigim més i millors salaris, i la redistribució dels obscens guanys obtinguts per les empreses en aquest període.

• Perquè la dreta continua segrestant el Consejo General del Poder Judicial i la conseqüència directa és la vulneració dels drets de les persones treballadores i la dilació durant anys dels processos. L’estratègia de bloqueig té també conseqüències gravíssimes amb tot allò relacionat amb l’estratègia de lawfare, que no és més que l’intent de revertir en la via judicial el que hem votat en les eleccions generals. Per això és imprescindible la seva democratització i la immediata derogació de la llei mordassa.

• Perquè és imprescindible defensar el dret de les persones treballadores a rebre una informació veraç, exempta de manipulacions, mentides i ‘fake news’, volem una Llei de Mitjans que ens protegeixi.

• Perquè el bel·licisme només té conseqüències que colpegen a la classe treballadora, no ens resignem a aquesta deriva suïcida. En comptes de destinar el 2% del PIB a Programes d’Armament, dediquem aquest esforç econòmic a polítiques públiques d’habitatge fins a l’any 2035 que permetran garantir aquest dret a 2,5 milions de famílies i que permetrà erradicar els desnonaments hipotecaris i d’arrendament, protegir els deutors hipotecaris davant pujades de tipus d’interès i convertir l’habitatge accessible en un fet.

PER A CONTINUAR AVANÇANT, PER LA DEMOCRÀCIA!

VISCA EL PRIMER DE MAIG

Contingut relacionat

Back to top button