ActualitatAssemblea NacionalNotes de premsa

Esquerra Unida de Catalunya convoca la seva Primera Assemblea

Un pas decisiu cap al futur de l'esquerra transformadora a Catalunya

Esquerra Unida de Catalunya (EUCat) fa un pas ferm en la seva missió de consolidar l’esquerra transformadora a Catalunya amb el anunci de la seva I Assemblea, programada per al 11 de maig de 2024.

La convocatòria d’aquesta Assemblea representa un moment clau en la trajectòria d’EUCat, una organització que des dels seus inicis ha treballat des dels barris fins a les institucions en la construcció d’un futur més just i equitatiu per a Catalunya.

La decisió de convocar aquesta Assemblea va ser presa durant la Coordinadora Nacional d’Esquerra Unida de Catalunya, celebrada el 9 de febrer de 2024. Després d’un recorregut marcada per l’Assemblea Fundacional al febrer del 2020 i l’Assemblea Constituent del 10 d’abril de 2021, arriba el moment crucial de consolidar i reafirmar els principis que guien l’acció d’EUCat.

Amb un compromís amb la democràcia, l’equitat social, la defensa dels drets catalans i europeus, la sostenibilitat ambiental i el feminisme, EUCat s’estableix com una veu fonamental en la defensa dels interessos de la classe treballadora i la majoria social a Catalunya.

Aquest procés assembleari crida al conjunt d’EUCat, de la seva militància, simpatitzants i persones properes a debatre i fer propostes que contribueixin al futur polític i organitzatiu de Catalunya, en un moment en què els reptes globals exigeixen una resposta local ferma.

En un context marcat per les amenaces als drets humans i l’ascens de forces reaccionàries, EUCat reconeix la importància d’ampliar el seu abast i obrir nous espais per a la participació ciutadana, tot mantenint viu l’esperit federalista que impregna la seva història i acció política.

Aquesta primera Assemblea, fruit d’un període d’aprenentatge i reflexió sobre els cicles polítics i socials passats, reafirma el compromís d’EUCat amb la construcció d’espais unitaris com Catalunya en Comú i Sumar per al futur de Catalunya.

Contingut relacionat

Back to top button