ActualitatComissió Col·legiadaComunicatsEduard NavarroNúria Lozano

23J: Enfortir SUMAR-ECP per a obtenir el millors resultats per a la nostra classe

Carta a la militància d'EUCat dels co-coordinadors Núria Lozano i Eduard Navarro

Benvolgudes companyes:

Aquest 23 de juliol tenim al davant el repte de guanyar el país per a les persones. Després de les eleccions municipals del passat mes de maig, ens juguem el futur polític del nostre país per a les pròximes dècades.

I per tal de fer front a aquest repte necessitem una mobilització popular massiva aquest 23 de juliol.

La Comissió Col·legiada va realitzar a principis de juny un balanç sobre la nostra tasca política en aquest cicle electoral, així com algunes reflexions entorn als resultats obtinguts per les candidatures de progrés a les passades eleccions municipals, malgrat la gran feina desenvolupada per la militància d’EUCat, també de Comuns, arreu de Catalunya, i per a renovar la nostra aposta per ECP i Sumar en aquestes eleccions generals.

L’avenç de l’extrema dreta i la dreta extrema als espais de representació institucional, articulada entorn a la desarticulació de les polítiques de progrés impulsades des del Govern de coalició progressista, ha mobilitzat al màxim aquells sectors que no comparteixen la necessitat de polítiques d’esquerres per garantir les condicions de vida de la majoria de la població, o que perceben els avenços com insuficients.

És la nostra obligació obrir horitzons d’esperança d’una vida millor, en un país amb més llibertat, més justícia i més igualtat. Obrir horitzons republicans, de forma constructiva i a l’ofensiva, des de la solvència contrastada a la gestió, i seguir desenvolupant un model de país posant les classes treballadores i les seves necessitats al centre.

I aquesta esperança passa, en primer lloc, per un projecte conjunt i unitari de totes les forces de progrés a l’estat espanyol, superador de les desconfiances de l’etapa anterior, plural i divers, on confluïm totes de forma democràtica.

L’avançament electoral del 23J ha accelerat aquest procés, encara en fase de construcció al que cal seguir treballant, i al que les dones i els homes d’EUCat hi tenim molt capital polític a aportar, amb la nostra cultura política, el nostre bagatge, la nostra implantació i representació territorial i una militància infatigable com a garantia de la continuïtat del fil roig de la nostra història.

La gent més conscient hem de marcar la diferència en aquest procés d’enfortiment per a bastir un projecte de país conjunt i plural, que no es pot entendre sense l’aportació de la gent d’Esquerra Unida. Cal aportar el millor de nosaltres mateixes al servei d’un objectiu comú: enfortir el procés d’unitat electoral que és SUMAR – ECP per a poder continuar avençant en aquest horitzó republicà.

Ara encarem un intens procés de mobilització social i electoral cap al 23J, per aconseguir que cap vot de l’esquerra es quedi a casa. Us animem a treballar de forma decidida al marc de SUMAR–ECP per a obtenir uns resultats el millor possible per la nostra classe. Esquerra Unida vam néixer per a ser útils, per a demostrar que la política és útil per les persones i ara tenim l’ocasió de continuar demostrant que som part d’aquest horitzó d’esperança i progrés.

Núria Lozano i Eduard Navarro
Co-coordinadors d’Esquerra Unida Catalunya

Arxius adjunts:

Contingut relacionat

Back to top button