ActualitatComissió Col·legiadaNotes de premsaParlament de Catalunya

Valoració d’Esquerra Unida de les eleccions al Parlament de Catalunya

Comunicat de la Col·legiada Nacional d'EUCat

Des d’Esquerra Unida volem començar felicitant el guanyador d’aquestes eleccions, Salvador Illa i el PSC, i agraint la confiança a les més de 180.000 persones que ha dipositat la seva confiança en les candidatures de Comuns-Sumar de les que formem part. En aquest sentit, i molt especialment, volem reconèixer el treball incansable de la militància d’Esquerra Unida, que una vegada més i com sempre ha estat a l’altura de les circumstàncies.

Celebrem que la companya Núria Lozano mantindrà el seu lloc com a diputada en el Parlament de Catalunya, on representarà de manera excel·lent a EUCat i a la classe treballadora catalana. No obstant això hem de reconèixer que havent perdut dos diputats, un per Tarragona, el resultat no és el que esperàvem per a Comuns.

L’ascens de les dretes i ultradretes identitàries d’un i un altre costat, així com la pèrdua de la majoria per part del bloc independentista, demostren dues coses: que és necessari impulsar polítiques socials que evitin continuar alimentant posicions de caràcter racista i xenòfob; i que l’aposta inequívoca de Comuns i EUCat per desjudicialitzar la política i destensar el clima polític a Catalunya era la correcta i ha estat útil per a normalitzar la situació. D’altra banda, l’alta abstenció és un greu símptoma de desafecció política que no pot ser obviat o menysvalorat. Des d’EUCat ens comprometem a treballar intensament per a revertir una tendència que és altament perillosa per a la mateixa democràcia.

El resultat de les urnes reflecteix una evident majoria de les esquerres, i obre la porta de bat a bat a un govern progressista per a Catalunya en el qual Comuns pot i ha de tenir un paper clau. Des d’EUCat instem a totes les forces progressistes a fer els màxims esforços en aquesta direcció per a aconseguir un govern que doni esperances a la majoria social fent polítiques que atenguin les seves necessitats i interessos.

 

Contingut relacionat

Back to top button