ActualitatComunicats

TOTIS LLIURES. Volem vides plenes i felices. Dia de l’Orgull LGTBIQA+

Manifest d’ALEAS IU. Xarxa d'Activistes LGTBIQA+ d’'Esquerra Unida.

Llibertat és no dependre de la voluntat d’un altre. Llibertat és viure lliure de sotmetiment i discriminació. Llibertat és un exercici col·lectiu contra l’explotació i la dominació. Llibertat és autodeterminació.

Per a caminar lliures i en igualtat ens organitzem i reconeixem el treball de tantes i tantes persones que ens han precedit, activistes i militants. Sabem que les seves conquestes, de les quals depenen la nostra llibertat i igualtat, no són irreversibles. Han passat cinquanta-tres anys de la revolta a Stonewall, quaranta-cinc anys des de la primera manifestació de persones LGTBIQA+ a Espanya, quaranta-quatre des que es va deixar de criminalitzar l’homosexualitat al nostre país, disset des que existeix el matrimoni igualitari. Els drets es conquisten i si no es cuiden i s’eixamplen, es posen en perill.

Creiem que la millor manera d’avançar els nostres drets és en una fèrria aliança social i política que defensa els drets socials, econòmics, laborals, educatius, sanitaris i culturals de treballadors i treballadores. Les nostres identitats han estat històricament portadores de desigualtats materials, socials i culturals. L’orientació sexual i identitat o expressió de gènere de les persones LGTBIQA+ ha estat causa de discriminació i exclusió i ho continua sent. Enfront d’això, una aliança de classe, feminista, ecologista i republicana és la nostra opció.

Som conscients d’haver crescut i avançat amb aquesta aliança i saludem cada assoliment que la nostra lluita, la de les persones LGTBIQA+ ha conquistat. L’últim d’ells, demandat durant dècades per Izquierda Unida, ha estat l’aprovació del Projecte de Llei per a la igualtat real i efectiva de les persones trans i per a la garantia dels drets de les persones LGTBI.

També creiem que hem de comprometre’ns a arribar més enllà. Avui, reconeixent tot el reeixit perquè aquest juny sigui també d’alegria, aquests són els nostres compromisos:

  • 􏰀  Els drets de les persones menors trans, les persones no binàries, les persones migrants han de ser reals i efectius. Tan reals com ells, elles i eles dobles són i tan efectius com la ciutadania de ple dret que no se’ls reconeix. El nostre esforç estarà en un procés col·lectiu que durant el tràmit parlamentari no les deixi enrere, llavors, sí que celebrarem.
  • 􏰀  Treballem cada dia fora de les grans manifestacions i ciutats. Orgull el dels nostres pobles, perquè tots siguin segurs. Treballar fins a l’últim racó de l’Espanya més rural perquè el nostre orgull sigui més gran.
  • 􏰀  Sí, fins i tot tenim por. Tenim por a la discriminació, l’abandó, l’auge de l’extrema dreta i el populisme liberal que ens assenyala perquè uns altres ens disparin. Tenim el deure de crear espais segurs per a protegir-nos, enfrontar-los i avançar. Fins a guanyar una vida lliure i digna per a totes, tots, totis. Ens cuidem entre nosaltres.
  • 􏰀  Som les persones LGTBIQA+ els qui hem de tenir veu per a garantir els nostres drets, com a militants d’Esquerra Unida ens comprometem al fet que cadascun dels nostres passos sigui donat amb una aliança social. Que sigui de veritat, que ningú es quedi enrere.
  • 􏰀  És difícil teixir aliances des del privilegi. Volem aquí, caminant al nostre costat a totes les persones migrants, racialitzades LGTBIQA+ als qui uns altres oculten i agredeixen, la nostra aliança és antiracista.Mirem endavant totes les persones unides. La nostra alegria és la nostra trinxera. Rebels i en lluita. Volem vides plenes i felices. Ens volem TOTIS LLIURES.

Arxius adjunts:

Contingut relacionat

Back to top button