ActualitatComunicats

Manifiest per a l’Orgull 2023

ALEAS-IU. Xarxa de Polítiques i Activistes LGTBIQA+ d’Esquerra Unida

Cada 28 de juny celebrem la diversitat, ens recordem el camí de lluita i assoliments i ens marquem les tasques que encara queden per fer.

Durant els últims 8 anys hem dedicat molt del nostre temps i treball militant a aconseguir un marc legislatiu que reconegui la ciutadania de ple dret a totes les persones LGTBIQA+. Un marc des del qual treballar col·lectivament, governs, administracions i societat civil pels drets de les persones LGTBIQA+.

La societat diversa que ja som ha impulsat la igualtat i la possibilitat de desenvolupar les nostres vides lliures, plenes i felices. La nostra presència i treball en el Govern de coalició progressista, amb Irene Montero al capdavant del Ministeri d’Igualtat, ha impulsat un marc de protecció i reconeixement que era ja un deute històric amb les persones LGTBIQA+ i molt especialment amb les persones trans.

La lluita per la democràcia i la llibertat està íntimament lligades a la lluita pels drets de les persones LGTBIQA+. Sempre hem participat i ens han interpel·lat les lluites de l’esquerra. La nostra realitat antipatriarcal i anticapitalista continua travessada per múltiples discriminacions entorn de la nostra orientació sexual i identitat o expressió de gènere, però també ens travessa la classe, la raça, l’origen, la diversitat funcional, l’edat…

Parlar de vides lliures, plenes i felices és parlar de garantir els nostres drets materials, de generar un marc d’equitat que no ens discrimina i perjudica el desenvolupament de les nostres vides erradicant la LGTBIfobia dels àmbits familiar, social, laboral…

Aquest orgull celebrarem la nostra llei i a totes les persones que l’han fet possible, però també hem de comprometre’ns a la defensa col·lectiva de totes les realitats que hem aconseguit protegir enfront de l’avanç reaccionari.

Sol·licitem un Pacte d’Estat pels drets de les persones LGTBIQA+ que garanteixi els recursos necessaris per a implantar la totalitat de la Llei de drets LGTBIQA+ i Trans, que iguali els marcs autonòmics per a garantir la protecció més gran possible i que abasti un acord per a no deixar-nos a ningú enrere, és necessari començar a treballar ja perquè les persones no binàries i el total de les personas migrants LGTBIQA+ i menors trans vegin reconegudes les seves realitats i drets.

Enfront de l’odi i els seus discursos, enfront dels delictes d’odi que sofrim amb major intensitat, ens organitzem. La nostra lluita ha estat sempre col·lectiva, ens cuidem i avancem juntes, juntis i junts. Som visibles i ho som amb orgull, en Esquerra Unida,
QUEERDEM LA DIVERSITAT.

Contingut relacionat

Back to top button