ActualitatAssemblea NacionalNotíciesÒrgans de Direcció

Esquerra Unida Catalunya arriba a la recta final cap a la seva Assemblea Constituent

La militància vota aquesta setmana la candidatura unitària de consens per a la nova direcció

Esquerra Unida Catalunya (EUCat), el referent català de l’Izquierda Unida, arriba a l’última fase de la seva Assemblea Constituent. La formació d’esquerres va fer la seva Assemblea Fundacional el 29 de febrer de 2020 escollint una direcció transitòria que pilotés el procés cap a la Constituent. Tot i els endarreriments provocats per la COVID-19, finalment aquesta se celebrarà el pròxim 10 d’abril.

Durant les últimes setmanes EUCat ha fet un intens debat a les seves assemblees de base, a on s’han discutit tant el document polític com el d’estatuts que s’aprovaran a l’Assemblea Constituent, amb una alta participació de la militància i prop de 300 esmenes rebudes. Aquests documents seran el full de ruta polític i organitzatiu per a aquesta nova etapa.

En un fet no gaire habitual dins dels partits polítics, només hi haurà una llista per a la nova direcció. Aquesta proposta de llista unitària de consens, avalada per la direcció sortint, està sent votada en línia a hores d’ara per sufragi universalper tota la militància. El procés es tancarà els pròxims dies 31 de març i 1 d’abril amb la votació presencial a les seus d’EUCat.

El punt final el viurem el 10 d’abril amb la celebració de l’Assemblea Constituent, per la qual les assemblees de base ja han triat els gairebé 170 delegats i delegades. L’assemblea es realitzarà de forma mixta, amb un petit percentatge de representació física i la resta telemàticament per tal de respectar al màxim les mesures de seguretat per la pandèmia.

EUCat també va participar aquest cap de setmana de la XII Asamblea Federal d’Izquierda Unida, a on el ministre de Consum Alberto Garzón va ser reelegit coordinador federal. Dintre de la nova direcció d’IU hi seran quatre membres d’EUCat: Joan Mena, diputat al Congrés dels Diputats per En Comú Podem; Núria Lozano, regidora a L’Hospitalet de Llobregat; Cristina Simó, regidora a Sils i Miky Corregidor, regidor a Blanes.

Contingut relacionat

Back to top button