ActualitatInstitucionalNotes de premsaNúria LozanoParlament de Catalunya

Lozano demana professionals de la psicologia “a tots els equips d’atenció primària”.

La diputada d'EUCat ha demanat també reduir les llistes d'espera i "una ràtio equiparable a la mitjana europea"

La diputada d’En Comú Podem i co-coordinadora d’Esquerra Unida, Núria Lozano, ha demanat avui al Ple del Parlament de Catalunya el reforçament del sistema de salut públic en matèria de salut mental i emocional, arran d’una moció presentada pel PSC.

Lozano ha manifestat la posició favorable dels Comuns a la moció perquè “a ningú se’ns escapa la fragilitat de la salut mental i el benestar emocional d’una part important de la població”. Tot i això, ha presentat dues esmenes destinades a millorar la moció i amb el reforçament de la sanitat pública com a eix vertebrador.

A la primera esmena, Lozano ha demanat una millora de l’extensió territorial i dels temps d’espera, tot demanant la presència de “professionals de la psicologia a tots els equips d’atenció primària”, assignant-los una població de referència i arribant a una ràtio equiparable a la mitjana europea, perquè “davant de l’augment de risc psicosocial d’un gran nombre de persones, s’han de reforçar les eines que s’han demostrat eficaces”.

A la segona esmena, la diputada ha denunciat que les llistes d’espera per visites preferents als centres de salut mental són de sis setmanes per a rebre atenció psicològica després de ser atès a l’atenció primària”. Per aquest motiu ha demanat l’extensió del programa ‘Konsulta‘m’, un programa de psicòleg gratuït sense cita prèvia per a menors de 22 anys, a totes les ciutats de més de 50.000 habitants. “Donada la incidència dels trastorns de tipus alimentari en aquesta població, hem de tenir la capacitat de donar una resposta el més breu possible”, ha concluït Lozano

Contingut relacionat

Back to top button